iBeacon Nieuws

iBeacon opent steeds meer hoteldeuren bij SPG

spg-keyless-entry-room-ibeaconStarwood Preferred Guest (SPG) hotels was begin 2014 één van de eerste hotel ketens die aankondigde de SPG app iBeacon enabled te maken om gasten van extra diensten te voorzien. Inmiddels is SPG de pilot fase van iBeacon ver voorbij en kunnen gasten wereldwijd gebruik maken van de SPG app en iBeacon diensten. Hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat laat niemand minder dan Apple co-founder Steve Wozniak zien in een video.

iBeacon opent deuren

De meest in het oog springende functie van de SPG iBeacon app is keyless entry waarmee de kamerdeur geopend kan worden via de app. Daarbij hoeft een gast ook niet meer in het hotel in te checken omdat de kamersleutel direct via de app kan worden uitgegeven.

Gasten kunnen zich in de app registreren voor keyless gebruik. Na registratie ontvangt de gast op de dag van de hotelreservering een push bericht met registratiegegevens om te laten weten dat ze van start kunnen gaan. Via het profiel in de app krijgt de gast toegang tot alleen de kamer die onder zijn naam staat geregistreerd.

Woz neemt de proef op de som

Ubergeek en Apple co-founder Steve Wozniak nam laatst in het SPG hotel W in Hollywood de proef op de som en opent in een video zijn hoteldeur via de SPG app.

Aan de video is duidelijk te zien dat het goed werkt en dat ‘Woz’ uitgelaten is over de functionaliteit. Toch is ook een minput zichtbaar, het duurt in de video namelijk 3 tot 4 seconden voordat de deur opent. Deze vertraging komt waarschijnlijk omdat het slot een verificatie moet doen via internet van de app wat enige tijd in beslag neemt.

Wellicht dat deze vertraging in nieuwe versies kan worden opgelost door de herkenning eerder te laten plaatsvinden. In de video is het duidelijk te zien dat voor verificatie gebeurd op de ‘immediate’ iBeacon afstand; de telefoon moet bij de deur worden gehouden. Door deze verificatie eerder te laten gebeuren bijvoorbeeld in de ‘near’ range zou de deur meer tijd hebben om de verificatie te doen en de deur te openen.

Zelf deuren openen met iBeacon?

ibeacon-hotel-spg-keyless-entry-enabled-worldwide
Op het moment van schrijven zijn er wereldwijd 10 hotels die SPG keyless ondersteunen. Wil je niet direct in het vliegtuig stappen om dezelfde ervaring mee te maken dan is er nog een andere optie. Bedrijven als Kwikset met de Kevo, Goji en August bieden smartlocks die op een zelfde soort manier met Bluetooth 4.0 Low Energy werken en kunnen in meeste gevallen eenvoudig op een bestaande huisdeur worden geïnstalleerd. Welcome to the future!

SPG Keyless check-in experience demo

      

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Remco Bron

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

1 ReactieReageer

  • It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this excellent blog!
    I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
    I look forward to fresh updates and will talk about this site with
    my Facebook group. Chat soon!

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers op de volgende wijze: